FK TALSI SVEIC SEZONAS LABĀKOS SPĒLĒTĀJUS!

Svētdien, pēc tradicionālā sezonas noslēguma turnīra, FK Talsi sveica 2013./2014.gada sezonas labākos spēlētājus.

Labākais aizsargs- Roberts Ragovskis! Roberts palīdzēja savai komandai Talsu NSS/Krauzers izcīnīt Latvijas čempionāta sudraba medaļas U10 vecuma grupā. Finālturnīrā astoņās spēlēs ielaisti tikai 12 vārti, kas ir liels Roberta un visas komandas nopelns. Roberts jāuzteic par labu treniņu apmeklējumu un atdevi spēlēs un treniņos. Centīgs un nepiekāpīgs pret saviem pretiniekiem, ar labu metienu un vecuma grupai lielisku laukuma redzējumu. Izaugsmes zonas- ātrums, izturība, piespēļu precizitāte un kvalitāte.

talsifk logoLabākais uzbrucējs- Jānis Ragovksis! Jānis Ragovskis palīdzēja U14 grupā komandai Talsu NSS/RROOOMM tikt pie sudraba medaļām, bet U16 komandai Talsu NSS/KEEL pie bronzas. Kopumā sezonā gūti 87 vārti un atdotas 35 rezultatīvas piespēles. Lieliski ātruma un izturības rādījumi, metiens- ass, negaidīts un neparocīgs vārtsargiem. Izaugsmes zonas- saspēle, piespēļu precizitāte.

Labākais vārtsargs- Kristiāns Ķīlis! Labākā izslēgšanas spēļu statistika līgā, kur pa Talsu komandas vārtiem katrā no kārtām pretinieks meta daudz un bīstami. Kristiānu starp vārtsargiem izceļ asā reakcija, ātrums un spēles lasīšanas māka. Izaugsmes zonas- pozīcijas izvēle un vārtsarga pamatstāja, veselīgs dzīves veids.

Sezonas vertīgākais spēlētājs- Krišs Treimanis! Krišs paspēja uzspēlēt uzreiz četrās komandās- virslīgā, otrajā līgā, U18 un U16 vecuma grupās, visās komandās esot viens no līderiem. Krišs Treimanis bija viens no rezultatīvākajiem Virslīgas debitantiem, U16 vecuma grupā izcīnīja bronzas medaļas, bet U18 atnesa Talsiem zeltu vispirms izraujot pagarinājumu finālā pret Ulbroka/FS Masters, bet pagarinājumā gūstot zelta vārtus. Kriša stiprās puses- fiziskā sagatavotība, ātrums un izturība. Izaugsmes zonas- metienu precizitāte, kāju darbība, koordinācija un nūjas tehnika.

Jauniešu sacensības Spānijā un ASV – florbolā

11th septembris 2021 Posted in Uncategorised Nav komentāru

Vairākas līgas un sacensības pēdējo nedēļu laikā aizvadīja pēdējās spēles. Tās tika spēlēts dažādos formātos, piemēram, atsevišķās spēlēs, izslēgšanas spēļu sērijās vai veselos turnīros dažu dienu laikā. Turpinājumā – jauniešu sacensības Spānijā un ASV – viss, kas tev jāzina par florbolu šajā vecuma grupā.

Jauniešu sacensības

Jauniešu sacensības

ASV Floridas Nacionālais jaunatnes turnīrs 2021. gadā (U14) notika Soltleiksitijā, Jūtā, un komandas bija ļoti labi sagatavotas, tāpēc tika aizvadītas ļoti aizraujošas un līdzsvarotas sacensības.Katra turnīra komanda uzvarēja vismaz vienā spēlē. Lielākajai daļai šo komandu spēlētāju florbols bija jauns, un turnīra pozitīvā pieredze lika vecākiem un bērniem jautāt, kur varētu pieteikties nākamajam pasākumam.

Mūsu mērķis turnīram bija radīt iespēju ASV U14 jauniešiem spēlēt līdzsvarotu, labi aizvadītu, konkurētspējīgu spēli izcilas sportiskās formas un progresa atmosfērā. Mēs vēlamies redzēt, kā florbols šeit aug un gūst panākumus, un no tā, ko esmu redzējis, es domāju, ka mēs sasniedzām savu mērķi. Visi bērni izklaidējās un ieguva jaunus draugus, sacīja turnīra organizatore Eimija Lihtija.

Manuprāt, šis bija līdz šim viskonkurētspējīgākais un aizraujošākā jauniešu valstsvienība, un es mudinu visus talantīgos spēlētājus piedalīties Y16 izlases programmā. Tas ir pieejams ikvienam, kas jaunāks par 16 gadiem, komentēja Daniels Viljamsons no ASV Florbola un Orlando treneris.

Turklāt Youth Nationals pieaugušo turnīrā piedalījās arī ļoti talantīga Y16 izlase. Lai gan viņi saskārās ar biedējošu opozīciju, spēlējot pieredzējušākus pieaugušos spēlētājus, viņi noturējās.

NOSLĒGUMA TURNĪRS SPĀNIJĀ

2021. gada Spānijas  čempionāts (U16) notika Navaarmado sporta centrā El Escorial, Spānijā un noslēdzās ar titulu Floorball Escorial. Šajā finālčetrinieka turnīrā bija četras komandas: Floorball Escorial (regulārās sezonas čempions), CDE Valle A, CUF Leganes un CDE Valle B.

Sestdien abi pusfināli bija skaidri, Floorball Escorial, kurš uzvarēja ar 7: 0 pret CDE Valle B. Otrajā pusfinālā starp CDE Valle A un CUF Leganes bija līdzīgs rezultāts 4: 0 CDE Valle A. Bronzas spēle bija ļoti saspringta, kurā abām komandām bija iespējas uzvarēt, taču tā beidzās ar neizšķirtu rezultātu (2-2) pēc pamatlaika, tāpēc spēle nebeidzās pamatlaikā bija jāpiešķir pagarinājums, un CDE Valle B guva zelta vārtus tikai vienu minūti pēc spēles sākuma piešķirto papildlaiku.

Fināls starp Floorbal Escorial un CDE Valle A tika aizvadīts lieliskā fiziskā līmenī, abām komandām izrādot lielu vēlmi izcīnīt zeltu. Sākumā komanda Floorball Escorial bija priekšā, kura pirmajā periodā uzvarēja ar 4: 1. Bet CDE Valle A nepadevās un šī aizraujošā perioda rezultātā spēja panākt vienmērīgu rezultātu ar 2-2. Tas bija lielisks sākums-divi vārti pirmajās trīs minūtēs un 7: 4 rezultatīva bija komanda Floorball Escorial. CDE Valle A ne mirkli neticēja, ka spēs šo spēli pagarināt, un panāca 7: 5. Taču Floorball Escorial nesalūza un guva nākamos divus vārtus pēc kārtas, tādējādi dodot viņiem četru vārtu pārsvaru. Floorball Escorial spēja noturēt šo pārsvaru (9-5) līdz spēles beigām un tika kronēti ar zelta medaļu. 

Šveices superkauss – Cīrihē augusta beigās

26th augusts 2021 Posted in Uncategorised Nav komentāru

Šveices Superkauss norisināsies Šveicē, Cīrihē, Saalsporthalle, 2021. gada 28. un 29. augustā. Sacensības tiks izspēlētas ar četrām sieviešu un vīriešu izslēgšanas spēļu pusfinālistiem no iepriekšējās sezonas. Sabiedriskā aptauja tika izmantota, lai noteiktu, kuras komandas sestdien tiksies pusfinālā.

Šveices superkauss

Šveices superkauss

Supercup 2021 pusfinālā būs jauns iepriekšējā superfināla izdevums gan sievietēm, gan vīriešiem. Tas bija sabiedrības balsojuma rezultāts. Sieviešu kategorijā 40,2 procenti sabiedrības nobalsoja par pāriem Kloten-Dietlikon Jets pret UHV Skorpion Emmental Zollbrück un Wizards Bern Burgdorf pret Red Ants Rychenberg Winterthur. Vīriešu vidū 42,1 procents nobalsoja par duēļiem starp Florbola Kēnizs pret SV Wiler-Ersigen un GC Unihockey pret UHC Alligator Malans.

Šveices “Unihockey” rīko Superkausu 2021 kā tā saukto lielo notikumu, tāpēc sporta hallē var atrasties vairāk nekā 1000 cilvēku. Tas būs pirmais lielākais pasākums kopš WFC 2019 ar skatītājiem. Visiem cilvēkiem ir jāuzrāda derīgs Covid sertifikāts, izņemot bērnus un jauniešus, kas jaunāki par 16 gadiem, sertifikāts nav vajadzīgs. Tā kā sporta hallē var iekļūt tikai cilvēki ar derīgu Covid sertifikātu, sejas maskas nav jāvalkā.

STARPTAUTISKA DRAUDZĪGA SPĒLE STARP SOMIJU UN ZVIEDRIJU

Kāds ir šo divu starptautisko spēļu mērķis? Vai jūs drīzāk izmēģināsiet jaunus spēlētājus vai veidosit galīgo informāciju par WFC 2020 2021. gada decembrī?

Mēs šobrīd testējam spēli un pielāgojamies. Jo tuvāk WFC, jo vairāk strādāsim.Mums ir arī paredzētas sacensības daudzās pozīcijās, kas nozīmē, ka būtībā visiem spēlētājiem šobrīd ir jāsacenšas visās situācijās, informē Zviedrijas komandas treneris Tomass Brotmans.

Šo spēļu mērķis ir uzzināt vairāk par mūsu spēlētājiem un, protams, pārbaudīt arī dažus jaunus spēlētājus, atbild Petteri Nykky, Somijas komandas galvenais treneris

Ko jūs sagaidāt no šīm divām spēlēm?

Es tiešām nezinu, ko gaidīt. Tas ir Niklass Nordēns un manas pirmās starptautiskās spēles kopā. Bet mēs patiešām vēlamies redzēt, ka mēs esam cienīgi pretinieki un ka mūsu  enerģija visu laiku ir maksimāla. Dažreiz nebūs kā gribās, bet tas nav vissvarīgākais. Vissvarīgākais ir tas, ka šajā gaidāmajā nedēļas nogalē visi patiešām darīs visu, norāda Tomass Brotmans un piebilst, ka Zviedrija pret Somiju būs ļoti aizraujoša spēle.

Man nav nekādu cerību uz spēlēm, izņemot to, ka es vēlētos redzēt, kur mēs šobrīd atrodamies. Turklāt, lai apkopotu informāciju par spēlētājiem, kā arī par taktiku, piekrīt Petteri Nykky.

Pirmā spēle tiks aizvadīta 2021. gada 12. augustā, bet otrā – nākamajā dienā, 2021. gada 13. augustā. Abas spēles tiks aizvadītas Eerikilā, Somijā.

Kopenhāgenas FC – Dānijas sieviešu čempiones

7th jūlijs 2021 Posted in Uncategorised Nav komentāru

Kopenhāgenas FC tika titulētas par Dānijas sieviešu čempionēm, pēc tuvas spēles pret Orhūsas Floorbola Klubu TST79. Benløse FC pēc taktiskās spēles pret Frederikshavn Blackhawks kļuva par vīriešu čempioniem.

Kopenhāgenas FC

Kopenhāgenas FC

SIEVIEŠU FINĀLS

Gan Kopenhāgenas FC, gan Orhūsas FC komandas spēlēja spēcīgi aizsardzībā, un retie uzbrukumi, kas sākās sākumā, neradīja problēmas abiem vārtsargiem. Kopenhāgena pēc nervoza starta ieguva labāku dinamiku spēlei un vairākkārt nospieda Orhūsu. Pastāvīgais spiediens no Kopenhāgenas atmaksājās pēc 13 minūtēm, kad Klara Fjorder raidīja bumbu tīklā uz 1-0.

Pēc tam, kad otrā perioda sākumā Orhūsa bija iedzinējos, spēlētāji sāka sajust spēles garšu un sāka apdraudēt Kopenhāgenas vārtus. Tas deva pāris bīstamas iespējas, un vienu no tām izmantoja Kristine Sørensen, kas rezultātu izlīdzināja līdz 1-1.

Spēle jau gandrīz bija noslēgusies, bet atlikušās  45 sekundes ļoti labi izmantoja Klara Fjorde,kura raidīja bumbiņu vārtos, tādā veidā rezultāts kļuva 2-1.

Pēdējā periodā Orhūsam bija iespējas izlīdzināties, bet Kopenhāgena spēlēja gudri un spēja noturēt līderpozīciju ar Mariju Møller. Pēdējās divas minūtes Orhūsa riskēja un spēlēja bez vārtsarga. Diemžēl risks neatmaksājās un rezultāts noslēdzās 2-1, par labu Kopenhāgenai.

VĪRIEŠU FINĀLS

Benløse FC sāka spēcīgi un pēc divām minūtēm pārņēma 1-0 vadību pret Jakubu Lyskawa. Ekvalaizers nāca pēc 12 minūtēm, Deniss Torps guva vārtus. Benløse guva savus otros vārtus, izmantoja ļoti labu iespēju un raidīja bumbu vārtos. Benløse bija tuvu tam, lai pēc pāris minūtēm to padarītu 3-1, taču finišā trūka asuma.

Neskatoties uz lielo spiedienu no Frederikshavn Blackhawks, Benløse trešo periodu iesāka ļoti solīdi un Benløse Saimons Møllers guva savas komandas trešo vārtu guvumu. Tomēr pēc divām minūtēm uz to atbildēja Frederikshavns, kad Rasims Larsens raidīja bumbu aiz Emīla Brixager Benløse vārtu priekšā.

Pēc sešām minūtēm Benløse atkal izvirzījās ar divu vārtu pārsvaru, kad Matiass de Frī guva labu palīdzību no Saimona Mellera un panāca 4-2. Frederikshavns ieguva lielāku pārsvaru par bumbu un radīja dažas iespējas, bet Benløse vārtsargs bija gatavs spēlēt un cīnīties līdz galam. Pēc 14 minūtēm Benløse “Jakub Lyskawa” atkal guva vārtus un rezultāts nu jau bija 5-2. Taču tikai vienu minūti vēlāk Džonatans Velgaard samazināja pārsvaru līdz 3-5.

Neskatoties uz milzīgo spiedienu un spēlēšanu bez vārtsarga pēdējās 30 sekundēs, Frederikshavns neguva vārtus, tāpēc Benløse kļuva par Dānijas čempioniem ar 5-3 uzvaru.

Abi fināli bija ļoti aizraujoši, gan pašiem spēlētājiem, gan skatītājiem. Protams, liels gandarījums ir spēlētājiem, kuri guva uzvaru nesošos vārtus, kā arī komandām, kuras cīnijās līdz galam.

Vīriešu Elvi līga Latvijā – pienācis laiks finālam

26th maijs 2021 Posted in Uncategorised Nav komentāru

Esiet sveicināti mūsu jaunākajā bloga rakstā par florbola norisēm. Šoreiz pievērsīsimies Latvijai. Jā, diemžēl spēles notiek bez skatītāju klātbūtnes. Tomēr ceram, ka drīz situācija uzlabosies vai vismaz valdība radīs adekvātus risinājumus, lai spēles varētu vērot klātienē un, iespējams, derēt uz tiem online kazino. Sākumā noteikti ierobežots skaits cilvēku. Bet ne par to šoreiz stāsts. Regulārā čempionāta kopvērtējums tagad ir skaidrs vīriešu Elvi līga Latvijā. Pirmās izslēgšanas spēles tiks aizvadītas no 28. līdz 30. maijam. Sieviešu līgā ir izspēlēti pusfināli, un ir pienācis laiks finālam. Plašāk par visu turpinājumā, būs aizraujoši.

Vīriešu Elvi līga

Vīriešu Elvi līga

Lekrings regulārajā sezonā uzvarēja ar 57 punktiem. Otrajā vietā ierindojās Apelsīns / Oxdog Ulbroka ar 48 punktiem, bet trešajā vietā FBK Valmiera ar 45 punktiem. Ceturtajā vietā esošā komanda Talsu NSS / Krauzers ieguva 41 punktu. Sezonas rezultatīvākais ar 53 punktiem bija Klāvs Jansons (no Ķekavas). Ķekava regulārajā sezonā ieņēma piekto vietu. Četrām apakšā esošajām komandām SK Pārgauja, FK Kurši, Bauska un RTU / Rockets sezona ir beigusies.

Play-off pāri
Lekrings (1) – Irlava / Avant (8)
Talsu NSS / Krauzers (4) – Ķekava (5)
Apelsīns / Oxdog Ulbroka (2) – Lielvārde / FatPipe (7)
FBK Valmiera (3) – Rubene (6)

Play-off spēles notiek ar labāko no trim sistēmām.

Sieviešu Elvi līga

Protams, dāmas mēs neapbižosim un pastāstīsim, kā viņām klājas. Latvijā tomēr ir ļoti spēcīgas meitenes – florbolistes. Tāpēc jo īpaši turam par viņām īkšķus un zinām, ka viss izdosies. Bet galvenais, lai pašām prieks un acīs deksme.

Rubene-1 un FK Ķekava nodrošināja vietas pusfinālā ar ceturtdaļfināla starpniecību, savukārt Rubene un Ķekavas Bulldogs / NND tos bija nodrošinājušas veiksmīgās regulārās sezonas dēļ. Pusfināli tika izšķirti nedēļas nogalē. Regulārās sezonas uzvarētāja Rubene uzvarēja divos mačos pret Rubene-1 (8-3, 8-1) un turpināja finālu. Otrajā pusfinālā Ķekavas Bulldogs / NND nodrošināja vietu finālā, uzvarot divos mačos pret FK Ķekava (6-3, 3-0).

Finālspēles tiks spēlētas ar labāko no trim sistēmām, un pirmā spēle tiks aizvadīta 5. jūnijā. FK Ķekava un Rubene-1 turpina bronzas maču, kas tika spēlēts 6. jūnijā.

Lai iegūtu plašāku informāciju, iesakām sekot līdzi Latvijas Florbola savienībai gan viņu mājas lapā, gan sociālajos tīklos. Tikmēr mēs varam just līdzi savai favorītkomandai. Diemžēl attālināti, bet labās domas un enerģija taču arī vibrē tālāk un nokļūst pie spēlētājiem. Spēlēm līdzi varat sekot Youtube kanālā ar nosaukumu ”Floorballtvlv”.

Virtuālais frīstaila florbols – kas tas par zvēru?

23rd decembris 2020 Posted in Uncategorised Nav komentāru

Laikā, kad Latvijas florbols ir daļēji apstājies, bet nedaudz vēlamies ielūkoties pasaules florbola jaunumos. Tāpēc turpinājumā virtuālais frīstaila florbols. Vienīgie pasaules virtuālā florbola kausa kausa izcīņas dalībnieki, kuri sacensībās piedalījās pārī, bija vācieši Flemmings Kīls un Filips Vilbrands. Viņi sacentās kā Floorballzone un pieaugušo kategorijā finišēja trešie.

Virtuālais frīstaila florbols

Virtuālais frīstaila florbols

Pirmajā pasaules kausa virtuālajā florbolā florbolā jūs saņēmāt lielu atbalstu?
Flemminga: Mēs ļoti novērtējam šo atbalstu. Paldies visiem, kas balsoja par mums un arī balsoja par kādu citu un piedalījās šajā izaicinājumā!

Filips: Ir pārsteidzoši redzēt atbalstu no visas pasaules. Nākamreiz mēs dosimies pēc zelta!

Jūs bijāt vienīgā komanda, kas piedalījās WVFFC. Kas lika jums piedalīties kopā? Vai iepriekš esat kopā “uzstājušies”?

Flemmings: Mēs gribējām šajās 15-30 sekundēs paveikt kaut ko īpašu. Mēs domājām, ka tas ir jauki, ja ir lieliskas prasmes, bet mums vajag vairāk. Tāpēc mēs to izmēģinājām ar divām personām un vienā ritmā. Tas bija liels izaicinājums, bet arī jautri. Filips un es vienmēr izmēģinām jaunus trikus vai kustības un paši tos parādām. Kopā ar visu Floorballzone17 bija daudz laika, ko mēs uzstājāmies kopā, un vēl daudz vairāk.

Kā jūs pirmo reizi sākāt spēlēt florbolu un kāds ir jūsu florbola fons?

Filips: Es sāku spēlēt patiešām agrā vecumā, kad man bija trīs gadi. Mana mamma mani un divus gadus vecāko brāli aizveda uz apmācību, kur viņam vajadzēja trenēties. Bet pēc kāda laika sāku spēlēt arī es.

Flemminga: Florbolu es spēlēju pirmo reizi skolā. Tad es sāku, kad man bija 11 gadu, patiešām mazā klubā. Pēc 16 gadu vecuma man izdevās pievienoties U19 izlasei, katru nedēļu divas reizes braucu uz treniņu 3,5 stundas, lai spēlētu Vācijas pirmajā līgā Hamburgā. Pēc skolas beigšanas es vienu gadu spēlēju Šveicē SV Wiler Ersigen komandā un tagad dzīvoju Hamburgā.

Jūs piedalījāties kā Floorballzone, un tas ir arī jūsu florbola kanāla nosaukums. Kāpēc jūs vispirms izveidojāt Floorballzone17?

Flemminga: Pirms pusotra gada es sāku šo projektu, jo vēlējos izplatīt Florbola un Florbola zināšanas spēlētājiem, treneriem un visiem, kas interesējas. Es tikai domāju, ka sociālajos medijos nav tik daudz lielu Florbola projektu, un es gribēju palīdzēt sportam. Tad daži mana kluba draugi un citi cilvēki pievienojās šim projektam, un es par to tiešām priecājos. Pēc pirmā gada un 5000 sekotāju Instagram mēs nolēmām nodot savu projektu nākamajam līmenim, un tagad mēs arī veidojam Youtube klipus. Mēs joprojām vēlamies vienkārši izklaidēties, un mēs vēlamies, lai mūsu sportam tiktu pievērsta lielāka uzmanība. Visiem ir jāzina labākais sporta veids pasaulē.

Jūs abi esat pārstāvējuši Vācijas izlasi. Kāda ir bijusi labākā atmiņa no starptautiskajiem notikumiem? Un vai, ņemot vērā izlasi, jums ir kādi nākotnes mērķi?
Filips: Mans neaizmirstamākais brīdis noteikti bija uzvara U19 WFC B divīzijā. Viss bija izņēmuma kārtā, un viss turnīrs bija tikai viena dzīves pieredze. Mans nākotnes mērķis ir pēc iespējas labāk pārstāvēt Vācijas U19 izlasi WFC 2021 un nodrošināt Vācijai vietu A divīzijā. Laiku pēc U19 izlases vēlos nokļūt vīriešu izlasē, lai iegūtu starptautisku pieredzi.

Flemminga: Es ļoti mīlu katru starptautisku pasākumu. No vienas puses, nav nekā labāka, lai spēlētu ar labākajiem no savas valsts, kuri man ir kā otra ģimene, un sacenšas ar citām izlasēm, un, no otras puses, vienmēr ir neticami sajūta būt daļai no profesionāli organizētajiem pasākumiem un jūs atgūstat kaut ko par ieguldīto. Ja man jāizvēlas viena spēle, es teiktu, ka 2018. gada pasaules čempionāta atklāšanas spēle pret Čehiju 12 400 skatītāju priekšā. Tas bija absolūti milzīgs.

Ko jūs domājāt par šo jauno Freestyle Florbola pasākuma koncepciju? Vai jūs vēlētos redzēt šādus notikumu jēdzienus arī turpmāk? Un vai jūs vēlētos kaut kādā veidā uzlabot koncepciju?

Abi: mums ļoti patīk šī koncepcija, un mēs nezinām, ko varētu uzlabot. Lai kādas būtu nākamās sacensības, mēs noteikti piedalīsimies.